In februari ging WhatsApp over de 1 biljoen gebruikers heen. Dat betekent dat maar liefst 1 op de 7 mensen in de wereld nu WhatsApp gebruikt. Een interessant gegeven, want vanaf dit jaar gaat WhatsApp ook een steeds belangrijkere rol spelen met WhatsApp Business. Hoe precies? Dat lees je hier!

Wie kan er tegenwoordig nou nog zonder zijn telefoon? Smartphones zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. En daar wordt slim gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld door partijen als WhatsApp. Gepersonaliseerde informatie via onze slimme telefoons speelt een steeds groter wordende rol spelen in ons leven. De hoogste tijd dus om na te denken wat dat voor jouw communicatie met (potentiële) klanten gaat betekenen. Want klanten benaderen via de mail, is dat niet een beetje ouderwets? Kan dat niet veel sneller en efficiënter? WhatsApp heeft dit begrepen en springt hier slim op in met de introductie van WhatsApp Business.

WhatsApp Business: the next big thing

Deze alternatieve manier van communiceren met klanten is ‘the next big thing’ en kan écht zijn meerwaarde hebben. De reden hiervoor is dat je als bedrijf graag in direct contact wil staan met je (potentiële) klanten tijdens de ‘customer journey’. Met name tijdens het oriëntatieproces, de overwegingsfase, de koopfase en de leveringsfase wil je het de klant zo makkelijk mogelijk maken om contact op te nemen.

Stap voor stap starten met WhatsApp
Gaat dit misschien allemaal net een beetje te snel voor de fase waarin jij je met jouw bedrijf bevindt? Dan adviseren wij om klein te beginnen door bijvoorbeeld je WhatsApp telefoonnummer prominent op je website te vermelden, waardoor potentiële klanten direct contact met je kunnen opnemen bij vragen. Snel een warm contact leidt immers eerder tot een conversie!

Bang dat je gek wordt van de vele appjes op je privé nummer? Niet nodig. WhatsApp Business is echt een aparte app – en dus niet jouw ‘gewone’ Whatsapp – die bedoeld is voor het kleinbedrijf om eenvoudig te kunnen chatten met klanten. De app heeft diverse handige functies speciaal voor zakelijk gebruik en je kiest zelf of je er een vast of een mobiel nummer aan koppelt.

Hulp bij WhatsApp Business

Wij van Netstar volgen dit soort interessante ontwikkelingen natuurlijk op de voet en we vertellen jou er graag meer over. Want advies op maat is ook in dit geval wat ons betreft uiterst belangrijk. Dus ben je geïnteresseerd in WhatsApp Business of wil je meer te weten komen over andere online marketing tools?

Neem dan vrijblijvend met ons contact op! info@netstar.nl