Social media: voor veel mensen niet meer weg te denken uit het dagelijks bestaan. Sterker nog: een groot deel van ons leven speelt zich ook online af. Liken, delen, linken, tweeten: we doen het bijna allemaal! Kanalen als Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn zijn voor iedereen bekend, maar inmiddels kunnen we ook Pinterest aan dat lijstje toevoegen! We vertellen je graag meer over dit interessante platform en de voordelen voor jou…

Pinterest is HOT

Om even bij het begin te beginnen, leggen we je graag even kort uit wat Pinterest nou eigenlijk is. Kort samengevat is het een website die functioneert als digitaal prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen selecteren en vervolgens op één van de aangemaakte ‘borden’ bewaren (dit is nou ‘pinnen’) of zelfs overgaan tot een aankoop. Aan elke afbeelding kan een url gekoppeld worden door degene die de afbeelding online plaatst. Plaats jij de afbeeldingen van jouw dienst of product op Pinterest met de url van jouw website, dan krijg je jouw doelgroep via de url direct waar jij ze hebben wilt. En doordat jouw afbeelding door iedereen toegevoegd kan worden aan eigen moodboards, fungeren pinners als actieve ambassadeurs van jouw merk, dienst of product. Beter wordt het niet!

Waar Pinterest een aantal jaar geleden nog onderaan de lijst ‘meeste gebruikers in Nederland’ bungelde, zijn ze inmiddels Twitter al gepasseerd. In april 2019 telde Pinterest maar liefst 3 miljoen Nederlandse gebruikers en dit aantal blijft sterk oplopen. Met andere woorden: Pinterest is ‘hot’!

Adverteren op Pinterest
Door de enorme groei in aantal gebruikers, wordt het ook interessant om te adverteren op Pinterest. Ja, ook in jouw branche! En laat dit nu net een nieuwe mogelijkheid zijn die Pinterest aanbiedt. Sinds april 2019 is het in Nederland namelijk mogelijk om actief te adverteren op Pinterest. Wij van Netstar zijn hier natuurlijk direct in gedoken, zodat we er voor onze klanten mee aan de slag konden. Dit heeft nu al geresulteerd in een aantal succesvolle campagnes voor opdrachtgevers in de reisbranche, makelaardij en het MKB. Het maakt niet uit wat voor product of dienstverlening je hebt; Pinterest is ideaal om traffic naar je website te genereren.

Waarom adverteren op Pinterest?

Adverteren via Pinterest klinkt misschien in eerste instantie helemaal niet zo innovatief. We kunnen immers al jaren adverteren op platformen als Google, Facebook en Instagram. Maar Pinterest werkt toch nét iets anders… Via Pinterest kun je namelijk een doelgroep bereiken met een hele specifieke interesse, veel specifieker dan bijvoorbeeld op Facebook. Hierdoor is Pinterest niet alleen ideaal om traffic naar jouw website te genereren, maar het is ook bij uitstek geschikt voor ‘branding’ campagnes. Neem maar eens een kijkje, dan merk je direct hoe leuk Pinterest is!

Adverteren bij de juiste doelgroep op het juiste moment
Wereldwijd gezien gebruiken meer dan 250 miljoen mensen Pinterest, met voornamelijk als doel om inspiratie op te doen. Denk bijvoorbeeld aan inspiratie voor fashion, beauty, interieur, gerechten en recepten, reisbestemmingen enzovoort. Tijdens de zoektocht naar inspiratie heeft het gros van de gebruikers nog geen specifiek merk in gedachten: ze zijn enkel op zoek naar iets wat bij hen past en willen niets liever dan op weg geholpen worden met leuke tips. Kortom: de perfecte doelgroep en het ideale moment om een advertentie te tonen!

Wil jij ook profiteren van de nieuwe mogelijkheden die Pinterest biedt, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van een campagne? Wij ontzorgen je graag op het gebied van creëren, beheren en optimaliseren van jouw Pinterest Advertising! Mail ons voor een persoonlijk advies op maat. Info@netstar.nl