Heb jij er wel eens over nagedacht wat er zou gebeuren als je twee dagen later aan zou komen op je vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk of Italië? Wij kunnen je vertellen: er gebeurt helemaal niks! Of toch…


Al jaren lezen we in het nieuws over de zwarte zaterdagen of andere drukke verkeersinfarcten in Frankrijk of Oostenrijk, want wij Nederlanders gaan op vakantie. Maar is dat niet zonde? Al die stress en dat gejakker achter elkaar aan. Nou ja, gejakker… filerijden is in dit geval een betere term.

Focus on the journey, not the destination
Iedereen die een beetje thuis is op Facebook of Instagram, wordt – of je het nou wilt of niet – wel eens geconfronteerd met fijne inspirational quotes. Soms zoetzappig, vaak cliché en vaak ook waar! Wat dacht je van de mooie wijsheid Focus on the journey, not the destination. Wat ons betreft kan het niet treffender! Want waarom plankgas kilometers vreten terwijl er onderweg zo ontzettend veel moois te zien is?

Tussenstop onderweg naar je vakantieadres
Neem plaatsen als Maastricht of Gent: deze bestemmingen zijn écht de moeite waard zijn om even één of twee dagen te stoppen. Buiten het feit dat je er geweldig kunt winkelen en culinair kunt genieten, is er ontzettend veel historie te zien. En wat dacht je van Luxemburg? De meeste mensen weten vaak niet eens dat ze er doorheen gereden zijn. Zo jammer, want de gastvrijheid en de schoonheid van de natuur zullen je verbazen!

Ontspannen aankomen op je vakantieadres
Wist je trouwens dat er meer dan 10.000 Nederlanders zijn die de trotse eigenaar zijn van een verblijf in het buitenland waar je tijdens je heen- of terugreis kunt overnachten? Ik zou zeggen, zoek ze eens op! Je zal direct merken dat je door een leuke tussenstop veel relaxter, maar vooral ook meer voldaan op de plaats van bestemming aankomt. En het mooie hiervan is, dat dan de ‘echte vakantie’ nog maar net gaat beginnen!