Eindelijk, lekker vakantie! Waar gaat de reis dit jaar naar toe? Kiezen we weer voor een vakantiebestemming in het buitenland of vieren we dit jaar vakantie in Nederland? Het was vorig jaar ten slotte een heerlijke zomer…

Vakantie in eigen land

Steeds meer Nederlanders nemen een vakantie in eigen land mee in hun lijstje met potentiële vakantiebestemmingen. Niet alleen omdat dit kostentechnisch interessant kan zijn, maar volgens het CBS is één van de redenen hiervoor ook het feit dat de afgelopen zomer zo mooi was. Want ja, waarom zou je duizend kilometer rijden of lang in het vliegtuig zitten voor een zonvakantie, terwijl het ook in Nederland heerlijk zomerweer is? Dit is natuurlijk ontzettend goed nieuws voor Nederlandse accommodatiehouders!

Vakantie in het buitenland

Bij twijfel over een vakantie in binnen- of buitenland is het weerbericht vaak doorslaggevend: er is een grote groep mensen die het boeken van een vakantie uitstelt in afwachting van het weer in Nederland. Een trend die er eerder niet was. Want waar normaal gesproken de vakanties naar het buitenland voornamelijk in december, januari en februari werden geboekt, zien we nu dat mensen langer wachten. Zodra blijkt dat de zomer in Nederland dreigt tegen te vallen, wordt er alsnog een vakantie naar het buitenland geboekt. Interessant feit is trouwens dat dit niet alleen met de temperatuur, maar vooral ook met de constantheid van het weerbeeld te maken heeft.

Verandering boekingsgedrag = verandering online marketing strategie
De verschuiving van vroeg boeken naar het weerbericht afwachten is ook voor de online marketing een interessante ontwikkeling. Het is belangrijk om dit soort trends te spotten en daar op in te springen. Een verandering in het boekingsgedrag vraagt immers om een aangescherpte online marketingstrategie. Houd hierbij rekening dat de periode waarin mensen hun vakantie boeken nu veel langer is dan vroeger. Kortom: het is belangrijk om niet alleen in de wintermaanden, maar juist ook in het voorjaar en zelfs in de zomer nog zichtbaar te zijn.

Netstar online marketing boost
Zit jouw accommodatie deze zomer al vol? Of kun je juist nog wel even een extra boost gebruiken? Wij helpen je graag om ook van deze zomer een succesvolle zomer te maken! Mail ons gerust, klik hier!